May

19 Mayıs 1919, "Ya istiklal ya ölüm!" düşüncesiyle yürütülen Türk Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olarak tarihe geçmiştir. Atatürk, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı bugünü "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Millî mücadelenin 104. yılında, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve millî mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Millî değerlerin ışığında Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti'ni sonsuza dek koruma görevi emanet edilen Türk gençliğinin "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" kutlu olsun!

May

Konak Özel Eğitim Meslek Okulu Giyim ve Üretim Teknolojisi Alanı Öğretmeni Ceylan UYGUTALP önderliğinde Markalaşma çalışmaları netice verdi. Türk Patent ve Marka Kurumuna marka tescili için yapmış olduğumuz başvuru kabul edilerek, okulumuz kendi adına markasını tescil ettirmiş oldu.

May

Okulumuz öğrencileri "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törende bir günlüğüne asker oldular. Aileleriyle komutanlığa gelen özel eğitim öğrencilerimiz, üniformalarını giydikten sonra ellerini Türk Bayrağı ve silahların üzerine koyarak yemin eden özel askerlere, protokol üyelerince terhis belgeleri verildi.

May

Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması için ülkemizde ve dünyada her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası "Engelliler Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı, engelli bireyler açışından toplumda farkındalık yaratabilmek ve toplumdaki bireylerin, engelli bireyler ile empati kurmasını sağlamaktır.

May

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Hamdi Dalan Özel Eğitim Uygulama Okulunda yapılan  Konak İlçe kutlama etkinliğine Beden Eğitimi Funda TUNÇEL ve Özel Eğitim Öğretmeni Duygu ÇÖLLÜ yönetimindeki zeybek ekibimiz başarı ile gösterilerini sundu. Engelsiz hayat için çalışmalarımız devam edecektir.

May

Sosyal Kültürel Etkinlikler Programı doğrultusunda Okulumuz Müdür Yardımcısı Aylin KESEN,  öğretmenlerimizden Birsel TUNÇ, Yıldırım İNCİ, Şerife EKİN, Emel BARDAKCI ve Seyhun ALTINAY öğrencilerine 100. Yıl Anı ve  Tarihi Kemeraltı Çarşısını   gezdirdiler. Ders dışı öğrenme etkinlikleri gerçekleştirildi.

Nis

Sosyal Kültürel Etkinlikler Programı doğrultusunda Okulumuz Müdür Yardımcısı Recep UZELİ ve  öğretmenlerimizden Duygu ÇÖLLÜ, Emel BARDAKCI ve Seyhun ALTINAY öğrencilerimizi Bostanlı Sahiline götürdüler. Ders dışı öğrenme etkinlikleri gerçekleştirildi.

Nis

Sosyal , Kültürel Etkinlikler Programı doğrultusunda Okulumuz Müdür Yardımcısı Aylin KESEN ve  öğretmenlerimizden Zeynep DOĞRU, Seyhun ALTINAY, Osman Sinan ÜNAL rehberliğinde öğrencilerimiz KONTAK Yenilikçi Öğrenme Merkezini ziyaret ettiler. Ders dışı öğrenme etkinlikleri gerçekleştirildi.

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde, kuruluşunun 103. yılını gurur ve coşkuyla kutluyoruz.  Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin bütün kurucu kadrosu ile şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun. Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlu olsun.

Nis

Sosyal etkinlikler kapsamında Giyim Üretim Teknolojisi Alanı öğrencilerimiz, Müdür Yardımcısı Recep UZELİ, öğretmenlerimiz Ceylan UYGUTALP, Ülkü KARAHAN, Sermin ÖZOLÇUM ve Sibel AKGÜL rehberliğinde Tokat Tahta Baskı Yapımını öğrendiler. Çanta dikmek için kestikleri kumaş üzerine Tokat Tahta Baskısını yaparak kendi çantalarını yaptılar.

Nis

Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç'un katılımıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen "Hayata Geçen Hayaller" Özel Eğitim Karma Sergisine katıldık. "Hayata Geçen Hayaller" sergisinde öğrencilerimizin yapmış olduğu ürünler sergilendi.

Mrt

Öğrencilerimiz sınıf dışı öğrenme çalışmalarında Konak Meydanında bulunan Çanakkale Şavaşları Mobil Müzesini ve Mezarlık Başı semtinden Konak Meydanı’na kadar uzanan bölgeyi içine alan tarihi Kemeraltı çarşısını  Müdür Yardımcısı Recep UZELİ, öğretmenlerimiz Filiz TEKİN, Sibel AKGÜL, Seyhun ALTINAY rehberliğinde gezdiler.

Nis

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda bir farkındalık  oluşturmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildi. Ayrıca her yıl, "Otizm Farkındalık Ayı" olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunlarını ve çözümleri konuşuluyor, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Mrt

2023-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu’nda belirtilen kurallara göre mezun öğrencimiz Abdülkadir YILMAZ, Rize Hazine ve Maliye  Bakanlığına memur  olarak atanmıştır.

Mrt

İzmir'in Konak ilçesi Basmane semtinde bulunan Agora Antik Kenti, Roma Dönemi'ne (M.S. 2. yy) tarihlenir. "Agora" sözcüğü, "kent meydanı, çarşı, pazar yeri" anlamına gelir. Müdür Yardımcısı Recep UZELİ, okulumuz öğretmenleri Refet KUŞİN, Seyhun ALTINAY ve Fatma HANCI öğrencilerine tarihi antik kenti gezdirdiler. Okul dışı öğrenme faaliyetlerimiz devam etmektedir.