Ock

İzmir Kültür Sanat Fabrikasında, öğrencilerimize yılbaşı süsü yapma etkinliği yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı; Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin
korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlandığı belirtilmektedir. Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi tarafından her yıl Ocak ayının ikinci haftasında Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Meslek Odaları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliği ile çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Ara

Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında Okul Rehber Öğretmenimiz Sibel AKGÜL tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimi verildi.

Ara

Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezine, okulumuz 9. Sınıf öğrencilerine gezi düzenlendi. Görevli öğretmenler, öğrencilerimize Matematik ve İllüzyon müzesini gezdirerek, matematiğin anlaşılmaz ve erişilmez olmaktan çıkarıp, yaşamımızın bir parçası olduğunu gösterdiler. Emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Özel Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumuları öğrencilerimize kapılarını açarak, öğrencilerimizi uçağa bindirerek robotik kodlama sınıfını görmelerine ve kokpit koltuğunda oturarak okulu seyretmelerini sağladılar. Tarım, mutfak atölye etkinlikleri ile öğrencilerimizin gönüllerince vakit geçirmelerini sağladılar. Okul bahçesinde bulunan  atları severek, Binicilik Eğitimi verilerek, öğrencilerimizi ata binmelerini sağladılar. Özel Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanı içindeki Olimpik Buz Sporları Salonu, öğrencilerimize kapılarını açarak, buz pistinde nasıl hareket edilmesini, buzda kaymasını kolaylaştırılan özel aparat da kullanarak öğrencilerimizin gönüllerince eğlenmelerini sağladılar.

Ara

"Buğday Tanesi" adlı film, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte oklumuz çok amaçlı salonunda izletildi.

Ara

ENGELSİZ  İLK  YARDIM  projesi kapsamında  hazırlanan “İşaret Dili İle İlk Yardım” videoları kullanıma hazır hale getirilmiştir.

Ara

Senaryosu, bebekken buğday tarlasında çıkan yangında ellerini kaybeden Avukat Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatından esinlenilerek yazılan "Buğday Tanesi" adlı film, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle EBA'da izleyicilerle buluşuyor.

Ara

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanı içindeki Olimpik Buz Sporları Salonu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında öğrencilerimize kapılarını açarak, öğrencilerimizin gönüllerince eğlenmelerini sağladılar. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel bir etkinlik düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerimize etkinlik sonunda sertifika ve madalya vererek, öğrencilerimizin gönüllerini fethettiler. Bu özel günde, engellilerin buzda kaymasını kolaylaştırılan özel aparat da kullanıldı.

Kas

Konak Metro Sanat Galerisi'nde sergilenen "Ergün Başar'ın Cumhuriyetin 100. Yılında ATATÜRK: İz Bırakan İlkler Dev Portreler" sergisini ve Tarihi Kemeraltı Çarşısını öğretmenlerimiz rehberliğinde gezdiler.

Kas

Öğrencilerimiz "Çevremi Tanıyorum" gezisi kapsamında Tarihi Agora Ören yerini gezdiler.

Kas

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları SİBERAY PROJESİ kapsamında sunum yaptılar.  Siber suç tanımı, siber suçlarla mücadele yöntemleri gibi başlıklarda öğrencilere açıklayıcı bilgiler ve  yaşanan gerçek olaylardan örnekler verilerek öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Kas

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Bütçe Birim Sorumlusu Abdullah ÖZKAN ve Veysel YILMAZ okulumuzu ziyaret ettiler. Okul Müdürü Tevekkül ÇOBANLAR tarafından okulumuzda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.