Ekm

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, 2020-2021 eğitim öğretim yılında yapılan e-Twinning Projeleri sergisi ve belge töreni yapıldı. "Değerlerimle Varım" Projesini okulumuzda yürüten Giyim Üretim Teknolojisi Alan Öğretmeni Ceylan UYGUTALP, Özel Eğitim Öğretmeni Birsel TUNÇ ve Okul Müdürümüz Tevekkül ÇOBANLAR  İzmir Arkeoloji Müzesinde düzenlenen törende Teşekkür Belgelerini aldılar. Projede emeği geçen Tüm Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ekm

"Dünya Afet Risklerinin Azaltılması" günü kapsamında okulumuzda okul tahliye tatbikatı yapıldı.

Ekm

Üniversitelerin kapısı, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi mezunlarımıza da açıldı. Bakanlığımız son yıllarda, mesleki eğitimde çok sayıda projeyi uygulayarak önemli dönüşümleri hayata geçirmeye devam ediyor. Temmuz 2021'den önce özel eğitim meslek okulu diploması bulunanlar ile özel eğitim mesleki eğitim merkezi öğrenim belgesi bulunanlara da üniversitenin kapısı açıldı. Artık bu okullarımızın mezunları da YKS'ye başvuruda bulunabilecek.

Eyl

e-Twinning DEĞERLERİMLE VARIM Projesi İlçemiz Faaliyetlerinde üstün başarı gösteren okulumuz öğretmenleri Birsel TUNÇ, Ceylan UYGUTALP ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı faaliyetlerinde Okul çalışanlarının katılımı ile yapılan okul performans değerlendirmesi ve memnuniyet anketi neticesinde okulumuz öğretmeni Seyhun ALTINAY'a plaketleri verildi.

Ağu

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü eğitimde teknolojinin kullanımı adına, tüm öğrencilerimizi "GEDEX" uygulaması ile buluşturdu.

Tem

2020-2021 eğitim öğretim yılı okul performans değerlendirmesi ve memnuniyet anketi neticesinde okulumuz personeli ve öğretmenlerine Teşekkür Belgesi uygun görülerek ödüllendirildi.

Tem

2020-2021  Eğitim öğretim yılının sonuna geldik.  Gönül isterdi ki hiçbir olumsuzluk olmasın, hep mutlu hep huzurlu ve hep başarılı olalım. Dönem başında  koyduğumuz hedeflere elimizde olan imkanlar ölçüsünde ulaştığımız inancındayız. Tüm öğrencilerimize sağlıklı, iyi tatiller dileriz.

Tem

Pandemi kuralları çerçevesinde okulumuz bahçesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Tem

Pandemi nedeniyle yapamadığımız 2019-2020 yılı mezuniyet törenimizi 1 Temmuz normalleşme süreci ile gerçekleştirdik.

Haz

Bakanlığımızın hedefleri gereğince öğrencilerimiz için sosyal, duygusal alanda iyileşeceği ve fiziksel aktiviteler planlandı. Salgının eğitime yansıyan olumsuzluklarını hep birlikte bertaraf etmek için okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Funda TUNÇEL ve Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni Murat BURŞUK'un hazırladığı oyunlarla normalleşme sürecinde farklı bir gün geçirdiler.

May

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 102. yıldönümü. Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a ayak basması ile başlayan Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs'ı "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak coşkuyla kutluyoruz.

May

e-Twinning DEĞERLERİMLE VARIM projesi öğretmenleri Birsel TUNÇ - Ceylan UYGUTALP ve proje öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında "Gençliğin ATA'ya Cevabı" etkinliğini gerçekleştirdiler.

May

Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12'nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecektir. Diğer kademelerdeki resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecektir.

May

Bir toplumda sürekli gelişmeyi sağlamak her bir bireyi eğitim sürecine dâhil etmekle mümkün olmaktadır. Her bir ferdin yetenekleri, yeterlilikleri ve becerileri engellenmediği sürece geliştirilecek yönleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerin yaşamın her alanına katılması, eğitim başta olmak üzere her türlü imkândan en üst düzeyde yararlanmalarının sağlanması en tabii haklarıdır.

May

e-Twinning DEĞERLERİMLE VARIM projesi öğretmenleri Birsel TUNÇ - Ceylan UYGUTALP ve proje öğrencileri, okulumuz öğretmenleri ve velilerimiz "Paylaştıkça Çoğalır" etkinliğinde Otluca İlkokulu öğrencileri için mesleki becerilerini iyilik, yardımlaşma ,işbirliği ve dayanışma değerleriyle birleştirdiler.