Dünya İlkyardım Günü Etkinlikleri

Her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günü “Dünya İlk Yardım Günü” olarak kutlanmaktadır. Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalara ‘ilk yardım’ denir.

İlk yardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda, hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle ilaçsız uygulamaları yapan ilk yardım eğitimi alarak ilk yardımcı belgesi almış kişiye ise ‘ilk yardımcı’ denmektedir.

Okulumuz Hemşiresi Kadriye  TUNÇ tarafından öğrencilerimize animasyon ve drama farkındalık eğitimi verildi.

17-09-202417-09-202417-09-2024

Yayın: 17.09.2024 - Güncelleme: 17.09.2024 23:18 - Görüntülenme: 26