Şbt

28 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS) için Okul Rehber Öğretmenimiz Sibel AKGÜL tarafından velilerimize bilgilendirme toplantısı yapıldı.

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı

2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS), 28 Nisan 2024 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 12-29 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 12 Şubat 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-EKPSS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2024-EKPSS: Kılavuzu ve Başvuru Bilgileri

Şbt

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremini anmak ve öğrencilerimizde farkındalık yaratmak için, Görsel Sanatlar Öğretmeni Sermin ÖZOLÇUM tarafından öğrencilerimize resim yaptırıldı. Yapılan resimler okulumuzda sergilendi.

Şbt

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Okul Müdürü Tevekkül ÇOBANLAR yaptığı konuşmada, "Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyoruz" dedi. Öğrencilerimize Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünde depremi hatırlamak, hayatını kaybedenleri anmak ve farkındalık yaratmak için videolar seyrettirildi.

Şbt

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak. 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Sınava başvurular, 1-26 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Şbt

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Zafer ÖCAL okulumuzu ziyaret etti. Öğretmenler Odası sohbetinin ardından, okulumuzda yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri hakkında, Okul Müdürü Tevekkül ÇOBANLAR tarafından bilgi verildi.

Şbt

Özel Eğitim Öğretmenimiz Birsel TUNÇ, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024 yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu sonucunda tayini çıkarak okulumuzdan ayrıldı. Okul Müdürü Tevekkül ÇOBANLAR;  Öğretmenimize çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yeni görev yerinde başarılar diledi.

Ock

Okul Müdürümüz Tevekkül ÇOBANLAR; öğrencilerimize “AMACIMIZ DAHA MODERN ŞARTLARDA EĞİTİM SUNMAK” olduğunu belirterek, okulumuzun başta boya, tadilat ve çevre düzenlemesi olmak üzere, tüm eksikliklerinin giderilerek öğrencilerin hizmetine sunuyoruz. Çocuklarımızın daha iyi koşullarda yetişmesi için üzerimize düşen görevler var. Bu sorumluluk bilinci ile okulumuzun fiziki koşullarını düzenliyor, temizliğini ve boyasını yapıyoruz. Amacımız okulumuzda daha modern şartlarda öğrencilerimize eğitim imkânı sunmak. Çocuklarımızın huzurlu ve sağlıklı koşullarda eğitim almalarını sağlamak, bizim için en büyük değerlerdendir. Belediyemize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Ock

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal ŞİMŞEK'in katkılarıyla öğrencilerimize ait olan tüm tuvaletlerimiz tadilattan geçirilerek, özel eğitim öğrencilerine uygun şekilde yenilenme çalışmaları başladı.

Ock

"Dönem Sonu Faaliyet Haftası" etkinlikleri ile öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ock

Öğrencilerimiz karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Okul Müdürümüz Tevekkül ÇOBANLAR yaptığı konuşmada,  öğrencilerin yorucu bir ilk dönem geçirdikleri belirterek, "Öğrencilerimiz çok çalıştılar, güzel bir tatili hak ettiler. Tüm velilerimizden ricamız, çocuklarını daha çok sportif ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmesi. Öğrencilerimizin sosyal faaliyetler içerisinde yer almalarını istiyoruz. Bütün öğrencilerimize mutlu güzel eğlenceli bir ara tatil diliyorum" dedi. Başarılı öğrencilerimiz ödüllerini Okul Müdürümüz Tevekkül ÇOBANLAR'dan aldılar.

Ock

İl Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ tarafından 1. dönem yarıyıl tatil hediyesi olarak öğrencilerimize verilmek üzere hazırlanan İzmir Çocuk dergisinin 2. sayısı yayınlandı.

Ock

Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmakta olup, enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlerimiz Birsel TUNÇ, Duygu ÇÖLLÜ ve Seyhun ALTINAY'ın katkısı ile hazırlanan Enerji Tasarrufu haftası etkinliğimizi okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Hasan VERMEZ okulumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Okul Müdürümüz Tevekkül ÇOBANLAR tarafından, okulumuzdaki atölyeler gezdilerek, yapılan çalışmalar ve verilen eğitimler hakkında bilgi verdi.

Ock

Sosyal Kültürel Etkinlikler Programı doğrultusunda Okulumuz Müdür Yardımcısı Hatice ÖZEKİN ve  öğretmenlerimizden Gökçen BULUN, Seyhun ALTINAY öğrencilerimizi İzmir Tarihi Asansör ve Cumhuriyet Eğitim Müzesi gezisine götürdüler. Çevre incelemesi, tarihi yerleri gezerek farklı bir gün yaşadılar.