Nis

Sosyal etkinlikler kapsamında okulumuzun yapmış olduğu ziyeretler devam etmektedir. Okulumuz 10-A ve 12-C sınıfı öğrencileri 112 Acil Çağrı Merkezine ziyaret gerçekleştiler. Bu merkezde gelen çağrıların nasıl değerlendirilerek saha ekiplerine bildirildiğini ve olaydan etkilenen kişilere nasıl ulaşıldığını yerinde incelediler. 112'yi aradığınızda karşınızda bizi bulabilirsiniz.

Mrt

Bizim dilimiz sevgi dilidir diyerek Engelli Öğrencilerimize katkıda bulunmak isteyen herkese Okulumuza bekleriz. Velilerimiz ve Okul Aile Birliği üyelerimiz, Başkan Dilek LALE önderliğinde  öğrencilerimiz için kermes düzenlendiler. Okulumuz adına teşekkür ederiz.

Mrt

İzmir'in Konak ilçesi Basmane semtinde bulunan Agora antik kenti, Roma Dönemi'ne (M.S. 2. yy) tarihlenir. "Agora" sözcüğü, "kent meydanı, çarşı, pazar yeri" anlamına gelir. Okulumuz öğretmenleri Filiz AKTUNA ve Türkan DERİCİ öğrencilerine tarihi antik kenti gezdirdiler.

Mrt

Geleceğin Özel Çocuklarının Eğitimi Projesi İzmir'in proje kapanışı ve 14 işliğin eş zamanlı açılış töreni, Şehit Polis Murat Koç Özel Eğitim Uygulama okulunda gerçekleştirildi. Özel Eğitimin İyileştirmesi kapsamında yapılan özel eğitim okulları meslek edinme atölyeleri açılış törenine okulumuz Müdür Yardımcısı Aylin KESEN, Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Ceylan UYGUTALP, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni  Osman Sinan ÜNAL ve öğrencilerimiz katıldı.

Mrt

Destekler okullarımıza güç vermektedir.  Bu sebeple  Ilay Tekstil sahibi Burak AY ve Kurtcebe YÜCEL'e okulumuza ve  özel eğitim öğrencilerine verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve gücünü en üst safhada ortaya koyduğu eşsiz bir destandır. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferi'yle elde edilen başarı, tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok edilmek istenen milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve  Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya güçlü bir şekilde ilan etmiştir.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mrt

Karbonmonoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller, zehirlenme ve ölüme neden olur. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana gelir. Karbon monoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmaz ise ölümle sonuçlanabilmektedir.

Mrt

Ülkemizin topraklarında tarih boyunca büyük acılara neden olan deprem gerçeğine, her yıl 1-7 Mart 'Deprem Haftası' ile dikkat çekiliyor. Depreme hazırlığa odaklanan özel hafta, bu sene "2022 Afet Tatbikat Yılı" ile birleşiyor. Bu kapsamda Türkiye'deki tüm okullarda, 4 Mart Cuma günü saat 11.30'da "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapılıyor. AFAD, yalnız çocuk ve gençleri değil, tüm vatandaşları, Deprem Haftası'nı depreme hazırlık yaparak değerlendirmeye çağırıyor.

Mrt

Okulumuz 12-C sınıfı öğrencileri ve 10-A sınıfı öğrencileri İzmir Kültürk Park Fuar alanına gezi düzenlediler.

Mrt

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlöğünde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Pano Yarışması'na katılımlarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gönderilen Teşekkür Belgeleri okul müdürümüz Tevekkül ÇOBANLAR tarafından öğretmenlerimize takdim edildi.

Ock

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 1. dönemi tamamlandı. Yoğun ve yorucu bir süreci tamamlayan öğrencilerimiz karne heyecanı yaşadılar. Düzenlenen karne töreninde okul müdürümüz Tevekkül ÇOBANLAR dönem sonu kapanış konuşması yaparak öğrencilere tatil tavsiyelerinde bulunarak, öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diledi.

Ara

Diyabetle ilgi eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında 27.04.2010 tarihinde "Okullarda Diyabet Eğitim Programı" adıyla protokol imzalanmıştır. Okulumuz Rehber Öğretmeni Sibel AKGÜL tarafından öğretmen, öğrenciler ve okul personeline Diyabet Eğitimi verildi.

Ara

Çağdaş sağlık hizmeti anlayışı, öncelikle sağlığı korumaya ve geliştirmeye yöneliktir. Bu çerçevede, toplumda hijyen uygulamalarının yaygınlaştırılması halk sağlığı açısından büyük önem taşır. Öğrencilerimizin temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla okulumuz hemşiresi Hatice DEMİR SAVAŞ tarafından Hijyen Eğitimi verildi.

Ara

Okulumuzda Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi verildi. Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar. Bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasındadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem verilmemektedir. İzmir Eğitim Diş Hastanesinde görevli Dİş Hekimi Mehmet Cenk YAMANER tarafından okulumuz öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı eğitim verildi. Yapılan çalışmadan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederiz.