T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KONAK - Konak Özel Eğitim Meslek Okulu

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANININ TANIMI VE AMACI 

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı; Mutfak, Servis ve Bulaşık dallarına ait yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır.   Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı; 

1. Mutfak  2. Servis ve Bulaşık dallarını içermektedir.  

Bu dallar isimlendirilirken yaygın ve örgün mesleki eğitim kurumlarında uygulanan alan dal yapısı ile 

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan ulusal meslek standartları ve ulusal mesleki yeterlilikler dikkate alınmıştır. 

  Alanın Tanımı   

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı; Mutfak, Servis ve Bulaşık dallarına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanlarının yetiştirmesine yönelik eğitim verilen bir alandır.  

Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak 

Mutfak, Servis ve Bulaşık dallarının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü alan olarak tanımlanması uygun görülmüştür. 

Alanın Amacı

Bu alanda hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi öğrencilere; Mutfak, Servis ve Bulaşık dallarına ait yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. 

SERVİS VE BULAŞIK DALI

Tanımı 

Servis ve bulaşık dalı; servis ön hazırlayıcı, taşıyıcı boş toplayıcı, yiyecek servis elemanı yardımcısı, içecek hazırlayıcısı, içecek servisçisi, oda servis ofisi düzenleyicisi, elde bulaşık yıkayıcı, makinede bulaşık yıkayıcı, bulaşıkhane temizleyicisi yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. 

Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak servis ve bulaşık dalının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü dal olarak tanımlanması uygun görülmüştür. 

Amacı 

Bu dalda hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere; servis ön hazırlayıcısı, taşıyıcı boş toplayıcı, servis elemanı yardımcısı, içecek hazırlayıcı, içecek servisçisi, oda servis ofisi düzenleyicisi, elde bulaşık yıkayıcısı, makinada bulaşık yıkayıcısı, bulaşıkhane temizleyicisi gibi yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır .

Öğrencilerimizin hazırladığı sabah kahvaltısı fotografları için tıklayınız.

13-01-202013-01-202013-01-202013-01-202013-01-202013-01-202024-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-201824-10-2018

 

 07-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-2019

07-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201907-05-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201919-10-201905-11-201905-11-201905-11-201905-11-201905-11-201928-11-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.12.2012 - Güncelleme: 09.09.2023 13:48 - Görüntülenme: 29290
  Beğen | 10  kişi beğendi