T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KONAK - Konak Özel Eğitim Meslek Okulu

BASINDA BİZ

 

Bakan Varank, öğrencilerle "çek-at" oynadı

10-10-2019

https://www.haberler.com/bakan-varank-ogrencilerle-cek-at-oynadi-12510017-haberi/

https://www.iha.com.tr/izmir-haberleri/bakan-varank-ogrencilerle-cek-at-oynadi-2420936/

https://www.haberturk.com/izmir-haberleri/72471097-bakan-varank-ogrencilerle-cek-at-oynadi

https://www.dailymotion.com/video/x6nylsy

 

Engeller burada aşılıyor.
Özel Eğitimler Artmalı Haberimiz

Kalplerdeki Sıcaklık Hiç Eksilmesin haberiyle

https://www.konak.bel.tr/haber/kalplerdeki-sicaklik-hic-eksilmesin

http://www.hurriyet.com.tr/kalplerdeki-sicaklik-hic-eksilmesin-40299524

 

Dersler onlar için artık engel değil haber linkleri

dersler

http://haber.yasar.edu.tr/dersler-onlar-icin-artik-engel-degil/

http://www.milliyet.com.tr/dersler-onlar-icin-artik-engel-degil-izmir-yerelhaber-249400/

http://ym.yasar.edu.tr/2014/05/26/ogrencilerimizden-ornek-bir-sosyal-sorumluluk-projesi/

 

 

 

Dr. Hakan TARTAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okulumuz Staj 10 öğrencisi Mehmet Gülfidan  Konak Belediyesi internet sayfasında gördüğü Dr. Hakan TARTAR´ın resmini karakalem tekniğiyle çizip kendisine sunmuştur. Öğrencimizin bu başarısı çeşitli internet sitelerinde ve  Hürriyet EGE Gazetesi 7 Ocak 2013 tarihli sayısında yer almıştır. Haberlere ulaşılabilecek internet site adresleri:

 

http://www.konak.bel.tr/haberler.php?isl=3003

 

 

http://www.haberler.com/genc-yetenekten-konak-belediye-baskani-dr-hakan-4225924-haberi/

 

  Hürriyet EGE Gazetesi 7 Ocak 2013

 

 

 

 
 

 

Silah Altına Alınmaları Mümkün Olmayan Engelliler, Bir Günlüğüne Sembolik Asker Oldu.

 

 

 
 Haber: Kına Yakıp Göbek Attılar
 
İzmir´de, silah altına alınmaları mümkün olmayan engelliler, bir günlüğüne sembolik asker oldu. Askere alma töreni, 13 engelli genç için hayatlarında unutulmaz bir dönüm noktası oldu.

Konak İş Okulu´na devam eden 70 öğrenciden 13´ü için okulda tören düzenlendi. Bazı öğrencilere üniforma giydirilirken üzerlerine, "O şimdi asker" yazılı kırmızı beyaz şal örtülmesi dikkat çekti. Bir gün de olsa çocuklarını askere göndermenin keyfini yaşayan anneler ise üzeri mumlarla kaplı kına tabağını alarak, davul zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra çocuklarının ellerine kına yakan aileler, bir günlük askerlerle gönüllerince göbek attı. Engelli anneleri, "Çocuğumun asker olduğunu görmek çok güzel bir duygu. Keşke devamlı olabilseydi ama bu bile bizim için ayrı bir gururdur." dedi. 

Her yıl 10-16 Mayıs tarihlerindeki Engelliler Haftası dolayısıyla Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı´na bağlı 57. Topçu Tugayı´nda, 13 Mayıs´ta bir program düzenlenecek. Bu kapsamda il genelindeki 300 engelli, bir günlüğüne askere alınacak. Bu askerlerden ilk etapta Konak İş Okulu´na devam eden 19 yaş üstü 13 öğrencinin isimleri şöyle: Serhat Köse, Tolga Bozkurt, Tolga Ölçer, Secaatin Kırmacı, Oğuzhan Tuncel, Oğuzhan Şenüstün, Emre Acar, Sefa Tuğcu, Sezai Ayva, Seçkin Tör, Yakup Demir, Can Yarenoğlu ve Mustafa Yıldız. (Cihan Haber Ajansı) 10.05.2010 15:20[2046988]

 

Konak İş Okulu'ndan Yıl Sonu Faaliyeti

Mevlana

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılında

 İzmir Çankaya'da açılan Hafif Düzeyde Öğrenme yetersizliği olan öğrenciler Meslek Lisesi Konak İş Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan yıl sonu faaliyetinde öğrenciler izleyenleri coşturdu. Açılış konuşmasını Okul Müdürü Cengiz Teğiş yaptı.

Teğiş konuşmasında, okulun açılmasının üzerinden bir yıl bile geçmemesine rağmen çok kısa sürede hedeflerine ulaştıklarını ifade etti.

Konak İlçe Millî Eğitim Müdürü Abdulkadir Yıldız da konuşmasında; özel eğitimin öncelikleri olduğunu ve çok önemsediklerini belirtti. Yıldız, özel eğitime ihyacı olan çocukların velilerinin çocuklarını saklamamaları gerektiğini, topluma kazandırılması ve kendine yetebilir hale gelebilmeleri için mutlaka okula göndermeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Yılsonu faaliyeti ve pilav günü programına Kalabalık dâvetli topluluğu katıldı. Çiçekler Solmasın adlı sinevizyon gösterisinde dâvetliler gözyaşlarına hakim olamadı. Okul korosunun hazırladığı türkü ve ritimler ayakta alkışlandı. Dâvetliler kolbastı ve roman havası dans gösterileriyle coştu. Çeşitli skeçlerin yer aldığı programda ''Mor Menekşeler'' oratoryo grubu "Bizler de sizlerden biriyiz" adlı çalışması ile yer aldı. Öğrencilerin sema gösterisi ise izleyenleri büyüledi. Günün hatırasına, katılan bütün dâvetlilere gül dağıtıldı. Okulun açılışında katkıda bulunan ve emeği geçenlere plâket verildi.

 

Yeni Asya Gazetesi 13.06.2009

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.12.2012 - Güncelleme: 09.02.2023 20:11 - Görüntülenme: 4516
  Beğen | 2  kişi beğendi